marți, 31 martie 2009

Din aeroport

Marti, 16:30, în aeroport. Mai e o oră până la îmbarcare. Spre deosebire de data trecută, acum nu se mai fumează înăuntru, gata.
Dacă vrei să fumezi, doar afară, dar odată trecut de controlul vamal, nu mai poți ieși. Asta e varianta românească. În marile aeroporturi, după o perioada de abstinență, au amenajat camere
pentru fumători, cu aer condiționat, amenajate frumos. La noi? Nici măcar o gheretă afumată ca la chinezi, unde odată intrat îți piere cheful de tutun. Cine pierde? Toată lumea. Că la noi în țară fumătorii și bețivii sunt printre singurii care mai dau bani la buget, doar n-o să ne așteptăm de la miliardari să contribuie, ei au treburi mai importante decât să plătească taxe și impozite.
Așa că scutiți-mă de texte gen "fumatul dăunează sănătății", banii de școli și spitale și mașini scumpe pentru parlamentari de la noi vin.
Ceva mai târziu, în avion:
Mulțumesc aeroportului Otopeni pentru lipsa de internet wireless (free), mailul ăsta o să plece pe blog probabil din Amsterdam. Dacă e și acolo internet pe bani, atunci trebuie să aștepte până în Hong-Kong. Oare cu cât se îmbogățesc ăștia de iau sume de 10-15 ori mai mari decât prețul normal doar pentru că ești în aeroport. Până și la Zurich în aeroport e mai ieftin ca la noi. 15 lei un Nestea de 500 ml și 20 un sandwich. Dacă cer să-mi deconteze asta or să creadă că-mi bat joc de ei, de banii ăștia mănânci în Hamburg un șnițel vienez cât roata de mașină (și mai rămâne și
de juma' de bere, dacă știi unde să te duci). De dragul comparației, în Singapore o bere e 10-15 euro.

Niciun comentariu: