joi, 29 aprilie 2010

Impresii din vacanță 5: Grădina Botanică din Cluj

Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, România a fost fondată în 1920 de profesorul Alexandru Borza. Întinsă pe o suprafaţă de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România.
Grădina conţine pe teritoriul său peste 10 000 specii de plante din toate colţurile lumii, fiind structurată pe mai multe sectoare: ornamental, fitogeografic, sistematic, economic şi medicinal. Flora şi vegetaţia românească sunt reprezentate prin plante din câmpiile transilvane, Munţii Carpaţi, Banat, etc.
Printre atracţiile grădinii se numără Grădina japoneză (o grădină în stil japonez cu un pârâu şi o căsuţă în stil japonez), Grădina romană cu vestigii arheologice din vechea colonie romană Napoca, printre care şi o statuie a lui Ceres, zeiţa cerealelor şi a pâinii, alături de plante cultivate care domină agricultura contemporană românească.

La intrare se găsesc multe magnolii
Mii de plante conservateSera cu plante de apăFeerie de plante înflorite


 
Statuia zeiței Ceres

2 comentarii:

Anonim spunea...

Salut Sorine

Poate o sa postezi, odata, si ceva despre Gradina Botanica din Iasi... cand vei avea bucuria sa o vizitezi. Eu te astept cu drag.

Costica

Anonim spunea...

Am fost și în Iași, dar n-am poze să pun încă. La Cluj Grădina botanică e mai mare, dar amândouă sunt frumoase