marți, 15 martie 2011

Atenție la scrisorile în lanț de la prieteni (Fwd:)


Cu toții primim, chiar și de la prieteni, mesaje Forward (Fwd:) care sunt trimise către zeci de persoane în același timp. Aceste mesaje sunt o modalitate de a colecta adrese de email valide printr-o tehnică de inginerie socială căreia multe persoane îi cad pradă și care vor primi ulterior mesaje SPAM. Un email cu un mesaj sau o fotografie frumoasă sau cu clasicele prezentări PowerPoint cu aparență de spiritualitate, trimis cu bună știință mai departe de către cei care îl primesc, are rolul de a colecta în conținutul său adrese email valide care mai devreme sau mai târziu vor ajunge și înapoi la autorii de SPAM imbogățit cu adrese valabile și bune să fie bombardate cu mesaje nedorite. Acest lucru e posibil din necunoaștere.

Daca v-a plăcut foarte mult un astfel de mesaj și doriți să îl trimiteți mai departe urmați cei doi pași de mai jos:
  1. Înainte de a trimite, ștergeți celelalte adrese și texte din conținutul mesajului. În mesaj lăsați doar conținutul frumos, fără lista întreagă de adrese pe la care mesajul a trecut.
  2. utilizați pentru expediere câmpul de adrese BCC (blind carbon copy) în care scrieți adresele prietenilor - câmp care nu va afișa către destinatari și adresele celorlalți prieteni, ci fiecare va primi o copie individuală a mesajului.
În acest fel veți rupe lanțul de colectare de adrese pentru SPAM și îi veți proteja pe prietenii dvs. de astfel de mesaje!

Și indiferent de înduioșătoare sunt fotografiile, nu uitați că nimeni (nici Google, nici Yahoo și nimeni altcineva) nu plătește 10 cenți, 32 de euro sau mai știu eu ce sumă pentru fiecare mesaj trimis. În schimb bazele de date cu emailuri se vând pe bani grei pe internet

Niciun comentariu: